Моето училище

 Моето училище се казва "Св.Св. Кирил и Методий". То носи името на двамата братя ,създали славяно-българската писменост. Нашето училище е голямо и просторно. Имаме много 
добра директорка - Мария Костова. Моята учителка се казва Наталия Янкова. Тя е много добра и мила с нас. Така мислят всички ученици от нашия клас. Класните стаи са големи и просторни. В нашата стая, която е най-хубавата има много цветя, табла, изработени от нас и много картини. Редовно подреждаме изложба с предмети, направени от нас в часа по домашен бит. Обичаме много да пишем на класната дъска. Училищният двор е място, където играят всички ученици. Любим час ни е физическото възпитание.
     Моето училище е много красиво и аз много го обичам. Обичайте и вие вашето училище!

                                                                                                                          Симона Спасова


 

 Моят любим час 

Аз обичам всички часове в училище, но моят най-любим час е физическото. Тогава играем народна топка и баскетбол. При народната топка играем на два отбора. Единият отбор избира поле, а другият - топка. Когато започнем да играем един час не ни достига и затова госпожата ни дава да поиграем още малко от междучасието. При баскетбола също се разделяме на два отбора. Играта се нарича "Ъглова топка". Вместо кош използваме едно дете, което стои в ъгъла и трябва да хване топката. Започнем ли да играем не се отказваме. Който отбор загуби се сърди. И аз често го правя. Забравям чак когато пристигна в нашата класна стая. И тогава всичко продължава добре. До следващия час!

                                                                         Вяра Николаева 


 
Моят роден край 

Моят роден край е България. Нашата страна е много красива. Има хубави гори, планини и полета. Горите са пълни с живот. В тях има зайци, сърни, лисици и други горски животни. В планините има и смесени гори. Планините в България са: Рила, Витоша, Родопи и Пирин. Най-дългата, която се простира от единия до другия край на България е Стара планина. Там е връх Ботев. В планините има много бързи и студени поточета. В реките има много риби. Река Искър, извира от Рила, лъкатуши и минава през красивото Искърско дефиле. По полетата се отглеждат жито, слънчоглед, грозде, праскови. Най-красивото поле е Казанлъшкото. Там се отглежда маслодайната роза. Толкова е красив моят роден край! Аз никога няма да го напусна.                                                                                                                               Виктория Липовянова 
 Моят любим час 

Аз обичам всички часове. Но моят любим час е математиката. Защо ли? Защото обичам да смятам, макар понякога да ме мързи. Обичам и музиката, защото обичам да пея. Искам и да танцувам, когато пея, но мисля че не мога да танцувам. Най-много мразя Човекът и обществото. Защото все не мога да запомня някоя дата или година и тогава не получавам хубави оценки. Но аз си знам защо е така. Не обичам много и да чета. Защото ме мързи да чета, но това лято ще започна да чета много сериозно.
                                                                                 Ева Спиридонова 
                                                                                                          

  Моята мечта 

Моята мечта от малка е да имам куче. Един ден попитах мама, когато порасна голяма да си имам кученце. Тя ми отговори, че за следващия ми рожден ден ще ми подари и аз от радост се замечтах...Как всеки ден ще го извеждам рано сутрин и ще си играем.Оставаше само един ден до рождения ми ден. На сутринта аз се събудих и мама каза честит рожден ден. Аз се зарадвах. Отидохме на партито. Изведнъж един човек донесе кашон. Отворих го и в него видях малко куче. Взех го и го кръстих Мики. Аз го обичам и до сега. Той е мой добър приятел! 
 
                                                                                Нина Николаева 


 Моето училище 

Моето училище се казва Св.св. "Кирил и Методий". Хубава и просторна сграда е тя! Ние сме 3а клас и нашата учителка е Наталия Янкова. Тя е много добра. Все още не сме порастнали много, но въобръжението ни е голямо. В час по Човекът и обществото е най-интересно. Това е любимия ми предмет. Нашият клас е буем, но според мен е най-умен. Всеки е добър в нещо, всеки си има любим предмет. В някои часове си тананикам така:
  Тралала, аз съм умна да Тралала,
  това е любимия ми час да !
  В час по Човек и общество внимавам аз да!
 и уча със желание да да, така е да! 
 Това е моята любима песничка! В училище е много весело и чудесно. Ходим на зелено училище и е толкова забавно, че нямам думи. 
                                                                             Мария Драганова 
 На село с кученце 

Селото ми може да е много приятно място, стига да има какво да се прави.
     Един ден от лятната ваканция отидохме на село. Баба ни посрещна с новината че си имаме ново кученце. Аз се зарадвах от новината и отидох да го видя. Дядо ме заведе до пейката под навеса. Там в едно старо палто лежеше кученцето. То се уплаши като ме видя, но се успокои като разбра, че нищо лошо няма да му направя. Научих го да тича след мен. Кръстихме го Черньо. Защото е черно на бели петна. Аз много го обичам, то е най добрият ми приятел!
                                                                                  Лъчезара Йорданова 
Царевец 

Един ден със семейството ми решихме да отидем до крепостта Царевец. Тя е изградена на стръмно място сред скалите. Когато разглеждахме при нас дойде една англичанка. Тя беше журналистка. Брат ми говори с нея и тя каза, че иска да ме снима за едно списание. Мама ми разреши. Кой знае в кое списание съм била! Там имаше една кака и един батко. Те преобличаха деца, малки и големи. Момчетата - като рицари, а момичетата - като принцеси. Аз се преоблякох като принцеса. Снимаха ме пак. След това се преоблякох и като рицар, а мама като принцеса. И двете се снимахме. Разглдахме и църквите. Беше много красиво! 
                                                                 Боянна - Ди Маринова   
 
Моят роден град 

Моят роден град е Козлодуй. В него има много забележителности. На пристанището има кораб, който се казва Радецки. С него Христо Ботев е дошъл с четата си от Румъния. В града ни има 2 паметника - на Васил Левски и Христо Ботев. Тук е най-хубавото и най-голямото училище - "Кирил и Методий". Това е моето училище. Имаме читалище, което е на повече от 100 години и голям Дом на енергетика. От едната страна на читалището има паметна плоча на всички хора от Козлодуй, които са участвали във войните. Козлодуй е единственият град в България, в който има атомна електроцентрала. В нея работят много хора. Наричат нашия град атомна столица. Аз много обичам Козлодуй и ще живея тук винаги! 
                                                                                    Диана Калчева